Herenthout maakt er weer een vijfsetter van.

Derbytijd in de zuiderkempen waar FH Nijlen tegenover Herenthout stond met als inzet een plaats bij de top drie in het klassement. De twee ploegen kenden elkaar door en door en dat resulteerde in een ‘vreemde’ wedstrijd;

Nijlen nam een blitzstart en Herenthout was nergens in de beginfase. Zware opslagdruk zorgde voor problemen bij de bezoekers die aanvallend niet tot scoren konden komen. Nijlen kon rekenen op een niet te stoppen Sohie als opposite die elke fout van Herenthout genadeloos afstrafte. Ook het middencompartiment van Nijlen kwam vlot tot scoren. Nijlen speelde Herenthout compleet wet en won makkelijk met 25-13.

De talrijk opgekomen toeschouwers zullen waarschijnlijk een ander Herenthout verwacht hebben in set twee maar niets was minder waar. Er was weinig beterschap te merke. De recepties konden nu wel aan het net gebracht worden maar aanvallend gingen de spelers van Herenthout al te vaak in de fout. Ook enkele wissels konden het tij niet keren en set 2 eindigde op 25-13.

Ook in de derde set ging de start van Herenthout mis en de supporters dachten al aan de rit thuiswaarts maar enkele felbevochten punten keerden het tij. Herenthout vocht terug en putte moed uit het winnen van de lange rally’s. Ook tactisch begonnen de puzzelstukken in elkaar te vallen. De opslagen werden beter gericht, de foutenlast ging naar beneden en VCH kon de kleine voorsprong gedurende de hele set behouden. 21-25.

De vierde set ging al snel dezelfde kant op als de derde. Herenthout was nu meester op het terrein en bij Nijlen begon men zich te frustreren in de scheidsrechters. Derboven kreeg geel en daarna ook rood en hierdoor ging Nijlen nog meer forceren en fouten maken. Herenthout liep langzaam weg en won met 19-25.

In de tie-break was de veer bij Nijlen gebroken en de moraal bij Herenthout hoog. Hierdoor kwamen de bezoekers gedurende de hele vijfde set niet in de problemen. 8-15